vineri, 5 august 2011

Gratin de rosii cu cartofi














Ingrediente:
500 g de rosii
1 kg de cartofi
500 g de mozzarella sau cas dulce proaspat
3 linguri de ulei de masline
1 ou
200 ml smantana
100 g de cascaval
frunze verzi de busuioc sau cimbru
sare si piper









Mod de preparare:
Spalati, curatati si taiati cartofii in bucati potrivite.Taiati rosiile si mozzarella in felii aproximativ egale. Ungeti o tava cu ulei. Asezati in tava, pe siruri paralele, ingredientele astfle: cartof, branza, rosie, din nou cartof, branza, rosie si tot asa pana cand ati pus toate ingredientele. Intre ele asezati din loc in loc jumatate din cantitatea de frunze verzi pe care le-ati ales.









Bateti smantana, oul si cascavalul ras si turnati amestecul peste ingredientele din tava.









Tineti preparatul al cuptor pana cand se rumeneste uniform. Inainte de servire, presarati deasupra frunzele verzi ramase.

Un comentariu: