marți, 16 august 2011
Spaghetti alla carbonara
Ingrediente:
500 g spaghetti
400 g bacon
4 oua
100 g parmezan
200 g cas de oaie
50 ml ulei
sare si piper
cateva frunze de busuioc sau cimbru
Mod de preparare:
Puneti pastele la fert in 3-4 litri de apa si 1 lingurita de sare. Taiati baconul in cubulete, presarati-le cu piper si puneti-le intr-o tigaie in uleiul incins. Rumeniti cubuletele de bacon pe toate partile, apoi adaugati 4-5 linguri din apa in care au fiert pastele si lasati sa fiarba la foc mic.
Separat, bateti ouale impreuna cu parmezanul, casul de oaie, sare si piper, dupa gust. Cand pastele sunt fierte "al dente" scurgeti-le de apa si puneti-le in tigaia cu baconul prajit. Adaugati o cescuta din apa in care au fiert pastele si lasati tigaia la foc mare pana cand incepe sa fiarba in clocot. Puneti apoi amestecul de oua si branzeturi si amestecati spaghetele bine.
Serviti-le fiebinti presarate cu parmezan.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu