sâmbătă, 30 iulie 2011

Lipie cu ciuperci picante














Ingrediente:
Aluat lipie:
400 g de faina
4 oua
4 linguri de ulei de masline
20 g de drojdie proaspata
1 varf de sare









Toping ciuperci:
600 g de ciuperci proaspete
100 ml de ulei de masline
1 lingurita rasa de cimbru
1 lingurita rasa da busuioc
1 lingurita rasa de piper proaspat macinat
2-3 cepe
100 de g telemea de vaca
1 leg patrunjel
sare









Mod de preparare:
1.Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp, curatati, spalati si scurgeti bine de apa ciupercile, apoi taiati-le in feliute de circa 3-4 mm grosime. Curatati, spalati si taiati ceapa, dupa care caliti-o 2-3 minute in 50 ml de ulei. Adaugati ciupercile, cimbrul, piperul, busuiocul, jumatate din legatura de patrunjel si potriviti de sare. Lasati sa se caleasca la foc potrivit pana se evapora toata zeama lasata de ciuperci.
2. Intindeti din aluat 2 lipii cu diametrul de circa 25 de cm si grosime de 6-7 mm, apoi impartiti in mod egal ciupercile pe cele doua foi de aluat. Coaceti lipiile in cuptorul incins pana cand aceastea se rumenesc bine. Dupa ce le-ati scos din cuptor presarati imediat branza maruntita, patrunjel ramas, tocat marunt si stropiti-le cu ulei de masline ramas.

Pentru diversitate, pe cea de-a doua lipie, inainte de a pune ciupercile, am pus un rand de felii de rosie. Iar la final, am inlocuit branza telemea cu cascaval, am mai data-o cateva minute(3-4) la cuptor si iata ce a iesit.

Un comentariu: