miercuri, 3 august 2011

Plachie de crap la cuptor














Ingrediene:
1 crap (circa 1 kg)







 


5 cepe mari
5 rosii mari









1 lingura pasta de totmate
50 ml de ulei
2-3 foi de dafin
1 lingurita piper boabe
1 leg. de patrunjel
sare
 








Mod de preparare:
Curatati, spalati si taiati julienne ceapa, apoi caliti-o in uleiul incins, la foc potrivit pana cand se inmoie bine. Curatati, spalati si taiati pestele in 4 bucati. Presarati bucatile de peste cu sare si piper, apoi treceti-le prin faina.









Incingeti intr-o tigaie uleiul ramas si prajiti pestele la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care scoateti-l pe farfurie. Spalati rosiile, curatati-le, taiati-le in doua, apoi jumatatile obtinute taiati-le in feliute. Puneti intr-un vas termorezistent 1/3 din cantitatea de ceapa calita si peste aceasta puneti pasta de tomate si doua rosii taiate in feliute. Peste stratul de ceapa calita si rosii puneti bucatile de peste prajit.









Acoperiti-le cu ceapa si rosiile ramase. Puneti in vas si foile de dafin si piper boabe, potriviti de sare si puneti vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.









Serviti plachia de crap calda presarata cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu